Myrthe

Mijn naam is Myrthe Apeldoorn en ik ben de oprichter van Studio Doorbakken. In 2013 ben ik afgestudeerd als goudsmid aan de vakschool in Schoonhoven. Omdat ik meer verdieping zocht in mijn werk als goudmid, ben ik in 2018 sieraadontwerp gaan studeren aan de Hogeschool Rotterdam. Na het succesvol afronden van deze opleiding, werd ik nieuwsgierig naar andere takken van ontwerp en andere materialen, en ben ik gestart aan de opleiding Product Design aan de Willem de Kooning academie. Tijdens deze opleiding voelde ik mij erg aangetrokken tot keramiek en glas. In 2022 studeerde ik af aan de academie en ben ik direct begonnen met mijn eigen bedrijf, Studio Doorbakken. Studio Doorbakken is gevestigd in Delft.

Door het bevragen van de vormgeving en werking van alledaagse producten en materialen raak ik geïnspireerd. Hoe kan een product wat elke dag in jouw leven aanwezig is een vorm krijgen wat echt bij jou past? En hoe kan ik een product maken dat altijd in jouw leven blijft?

Mijn ontwerpproces loopt van idee naar onderzoek en van onderzoek naar ontwerp. Het materiaalonderzoek gaat van onderzoeken naar experimenteren en gaat net zo lang door tot er een duurzaam materiaal is gevonden wat past bij het ontwerp. Bij Studio Doorbakken wordt er voornamelijk gewerkt met klei, maar ook met glas en edelmetaal.  

Winkelwagen